Rekonstrukce společných prostor panelových domů a jejich okolí.


Rekonstrukce panelových domů je v současné době velké téma ve stavebnictví. Bytový fond v České republice je poznamenán dlouhodobě zanedbávanou údržbou. Celková regenerace je nezbytnou podmínkou pro prodloužení jeho životnosti a zkvalitnění života a zvýšení komfortu bydlení obyvatel těchto domů. Při neustálém odkládání rekonstrukce nebo potřebných oprav vykazuje řada konstrukčních částí obytných budov vážné závady. Panelový dům, stejně jako každá jiná nemovitost potřebuje pravidelné opravy, servis a údržbu.

Vchod před rekonstrukcí


Tyto problémy známe a pomůžeme Vám s jejich řešením!

  • 1. Zjistíme stav Vašeho objektu
  • 2. Navrhneme Vám vhodné technické řešení
  • 3. Zajistíme potřebné odborné posudky
  • 4. Zajistíme projektovou dokumentaci potřebnou pro stavební řízení včetně návrhů barevného řešení
  • 5. Navrhneme nejvhodnější způsob financování opravy
  • 6. Zajistíme podklady pro financování stavby, případně získání státní podpory na opravu panelového domu (např. program PANEL)
  • 7. Kompletní realizaci rekonstrukce

S námi budete mít stavební řízení bez starostí, od požádání o stavební povolení až po kolaudaci.

 

Prováděné práce:


Vstupy do domu

Vstupy do domu výrazně ovlivňují celkový vzhled domu a pozitivně působí při příchodu do domu. Provádíme opravy schodišť, výměnu vstupních dveří za nové hliníkové dveře a opravu zastřešení vstupu. Nově osazujeme poštovní schránky mimo chodby, převážně do vstupních dveří. Ve vstupech vyměňujeme také zvonková tabla v různém provedení. Nové ocelové zábradlí vstupů je upravené žárovým zinkováním nebo nátěrem. Dále pokládáme nové chodníky před vchodem smožností usazení nových laviček.



Vchody, chodby a sklepy

Další ovlivňující faktor celkového vzhledu vašeho bydlení jsou vnitřní prostory vchodů, chodeb a sklepních prostorů. Provádíme veškeré malby, nové nátěry linkrusty a nátěry ocelových zábradlí, oplechování elektroinstalace apod. Kompletně odmastíme a natřeme výtahovou šachtu. Položíme novou dlažbu a keramické obklady a opravíme schody. Dále zrealizujeme výměnu všech oken i oken sklepních za okna nová, plastová.


Okapové chodníky

V polovině panelových domů se vyskytuje problém se zatékáním dešťové a spodní vody do spodní stavby, která se projevuje zpuchřelou omítkou na zdech sklepních kójí a zavlhlými suterénními panely. Aby se zamezilo tomuto nešváru pokládají se kolem domů nové okapové chodníky, které navíc zabraňují znečištění fasády a slouží jako obslužný chodníček kolem domu. Chodníčky mohou být ohrazeny betonovým obrubníkem a vyplněny kamínky či oblázky nebo mohou být z betonové dlažby.



Balkony, lodžie

Balkóny a lodžie patří mezi jedny znejvážnějších problémů panelových domů. Jejich stav je mnohdy velice neuspokojivý, některé prvky jsou kompletně zničeny a mohou být dokonce životu nebezpečné. Práce na nich provádíme podle projektové dokumentace. Nejčastější povrchovou úpravou je keramická dlažba. Zábradlí je zhotovené zocelových prvků ošetřené žárovým zinkováním nebo nátěrem. Jako výplň nejčastěji používáme polykarbonát nebo drátosklo.



Pláště

Nejčastějším problémem venkovního pláště panelového domu je nedostatečná tepelná izolace a tím vzniklé finanční ztráty. U plášťů panelových domů je nutné se zabývat nejen zateplením konstrukce ale i výměnou starých dřevěných oken za nová. Úspora energií po zateplení a výměně oken může být až poloviční. Zateplení provádíme z lešení a používáme certifikované systémy proškolenými pracovníky. O plastových oknech se více dozvíte vrubrice Okna a dveře.


Co jsme dokončili
Novostavba RD
Koupelna 1.NP
Koupelna 2.NP
Koupelna Cordoba
KL-Truhl. Pawelka
 
Copyright © 2006 - Jinex Jiří Nesměrák - všechna práva vyhrazena || © Havai - tvorba www stránek